fbpx
BestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Airbus noteert meeste orders op Farnborough

Airbus lijkt als winnaar uit de strijd tussen de vliegtuigbouwers op Farnborough te komen. De Europese vliegtuigbouwer cashte met name dinsdag flink, maar noteerde ook woensdag meer orders dan Boeing.

Boeing noteerde woensdag 45 nieuwe orders en toezeggingen. Het grootste deel komt bij Air Europa vandaan. De Spaanse maatschappij bestelde twintig 737 MAX-8’s. De andere orders komen op naam van EgyptAir, met negen 737-800’s en het Chinese Ruili Airlines, dat zes 7879’s bestelde.

Bij het Converted Freighter prorgramma werden opnieuw maatschappijen bijgeschreven. Cargo Air uit Bulgarije en het Colombiaanse LAS Cargo laten allebei twee 737-800’s ombouwen van passagierstoestel naar vrachtvliegtuig. Air Algerie heeft een toezegging gedaan voor twee 737-800BCF’s. Een onbkenede maatschappij laat vier 767’s ombouwen naar vrachtvliegtuigen.

Airbus won ook woensdag de traditionele strijd van Boeing. De Europese bouwer noteerde toch maar één vermeldenswaardige order van Synergy Aerospace Corporation, de grootaandeelhouder van Avianca. Het bedrijf bestelde wel meteen 62 A32neo’s.

Op dinsdag sloeg Airbus al een gat door een grote order van AirAsia. Boeing noteerde 121 orders, Airbus 223.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button