fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Aankomst Zaventem weer toegankelijk, zonder bagage

Vanaf vandaag kunnen afhalers op Brussels Airport (Zaventem) weer rechtstreeks de aankomsthal in. Dat heeft de luchthaven bekendgemaakt.

“Net als bij de vertrekhal en in het treinstation is bij de aankomsthal de nodige apparatuur en infrastructuur geplaatst om een voorcontrole door de federale politie mogelijk te maken,” aldus Brussels Airport in een persbericht. “Bezoekers kunnen vanaf vandaag op drie verschillende niveaus de terminal binnengaan: het treinstation, de vertrekhal en ook de aankomsthal.”

Koffers
De toegang tot de aankomsthal is nu weliswaar weer genormaliseerd, maar er gelden wel strengere veiligheidseisen. Zo wordt iedereen gecontroleerd door de politie en is het niet toegestaan om met grote tassen of bagage via de aankomsthal richting de terminal te gaan. “Passagiers met bagage kunnen alleen op het vertrekniveau naar binnen gaan.” De luchthaven is samen met de politie nog bezig om precontroles bij het busstation te houden, zodat die doorgang eveneens beschikbaar komt.

Wachttijd
Zaventem heeft recent de tijd gemeten die het nu kost om vanaf de snelweg op de luchthaven te komen, vanaf drie punten op de snelweg naar de ingang van de luchthaven. “De gemiddelde wachttijd bedraagt tijdens de spitsuren gemiddeld 10 minuten en maximaal 20 minuten.” Nadat de luchthaven twaalf dagen na de aanslagen van 22 maart weer openging, liepen de wachttijden gigantisch op.

Wandelen
Vanaf vandaag is ook nieuw dat taxichauffeurs dichterbij de terminal kunnen parkeren om passagiers met hun bagage te laten uitstappen. Waar dat voorheen op een afstand van 250 meter was, is dat nu op 30 meter van de terminal. “Zodat passagiers minder ver hoeven te wandelen met hun bagage.”

Drukte
Ook op Brussels Airport wordt de komende dagen grote drukte verwacht in verband met de vakantie. In de vijf dagen vanaf vandaag tot en met maandag verwacht de luchthaven meer dan 410.000 passagiers, “Niet alleen vertrekken heel wat passagiers voor hun welverdiende vakantie, de luchthaven ziet ook een eerste golf van terugkerende passagiers.” Vrijdag wordt de drukste dag, met 88.000 vertrekkende en aankomende reizigers.

De luchthaven raadt reizigers aan om 2 uur voor hun vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn. Daarbij moeten ze, als ze met de auto komen, rekening houden met politiecontroles op de weg. De wachttijd daarvoor kan in de piekmomenten, vooral in de ochtend, oplopen tot 20 minuten. Ook passagiers die met de trein komen, worden eerst gecontroleerd.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button