fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpen

Airbus wint van Boeing op Farnborough: 279 om 182

Airbus heeft de traditionele orderstrijd met Boeing op de Farnborough Airshow ruimschoots gewonnen. De Frans-Duitse vliegtuigbouwer noteerde 279 orders en toezeggingen, Boeing wist er 182 binnen te halen.

De winst van Airbus komt met name door grote orders van AirAsia, Go Air en Synergie (moeder van Avianca Brazil), die respectievelijk 100, 72 en 62 A320neo’s bestelden. Boeing moest het doen met kleinere orders, waarbij die van Xiamen Airlines voor dertig 737 Max’s één van de grootste was. Andere opvallende orders zijn tien 747-8F’s voor Air Bridge Cargo en tien extra 737’s en één 787-9 voor TUI.
Het Britse leger bezorgde de grootste order voor Boeing: de bouwer mag 50 Apaches leveren. Daarnaast worden negen P-8A Poseidon’s geleverd aan het leger.

“We zijn blij met het vertrouwen dat onze klanten tonen in ons brede portfolio van vliegtuigen en diensten”, aldus Boeing-CEO Dennis Muilenburg.

Airbus
Airbus schreef 279 civiele orders bij in het orderboek. Met name AirAsia en Synergy hielpen daar flink aan mee. De A320-family verkocht als beste toestel; Een aantal maatschappijen, waaronder Norwegian, bestelde de A321neoLR. In totaal werden er 140 A321’s besteld.

Volgens John Leahy, Chief Operating Officer Customers, laat dat cijfer zien dat de A321neoLR “de onbetwiste kampioen is van het middle-of-the-market-segment.”

Er werden in Farnborough slechts tien widebodies verkocht: twee A330’s voor Aer Lingus en acht A350-1000’s voor Virgin Atlantic.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button