fbpx
AirlinesOnderwerpen

Qatar Airways wil meer 777’s door late A350’s

Qatar Airways overweegt om meer Boeing 777’s te bestellen omdat de maatschappij meer capaciteit nodig heeft nu de A350’s te laat worden afgeleverd.

De maatschappij heeft bij Airbus tachtig A350’s besteld, maar de afleveringen lopen vertraging op. Qatar en Airbus ruzieden over de kwaliteit van het toestel, volgens Qatar-CEO Akbar al Baker laat die te wensen over. Inmiddels worden er wel weer Airbussen afgeleverd, maar omdat er vertragingen zijn, heeft de maatschappij meer toestellen nodig. Op de Farnborough Airshow liet Al Baker aan Aviation Daily weten de Boeing 777-300ER als vervangende optie te zien. Qatar heeft 34 777-300ER’s in de vloot.

A320neo
Ook met de A320neo blijft gedoe. Volgens het eerste schema had Qatar nu zes ‘neo’s’ moeten hebben, maar de maatschappij weigert om de toestellen af te nemen. Een deel van de oorspronkelijke order is inmiddels geannuleerd. Volgens FlightGlobal praat Al Baker in Farnborough met Boeing om 737’s te bestellen. Die moeten de Airbussen vervangen. Daarbij kijkt Qatar zowel naar de 737 MAX als de NG. “We moeten nog een paar dingen regelen”, stelde Al Baker.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button