AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerpVliegvelden

Emirates met A380 naar Chicago

Emirates zet op 19 juli een Airbus A380 in naar Chicago. De maatschappij wil het toestel testen op de luchthaven.

Tussen Dubai en Chicago O’Hare vliegt sinds 2014 dagelijks een Boeing 777-300ER, maar op termijn wil Emirates de route zeer waarschijnlijk upgraden naar een A380-route. Op O’Hare zijn aanpassingen gedaan om de A380 af te kunnen handelen. Met de eenmalige inzet van het toestel wil Emirates testen of de luchthaven geschikt is voor de superjumbo. Er zijn nog geen maatschappijen die het grote toestel inzetten naar Chicago.

In de afgelopen twee jaar heeft Emirates naar eigen zeggen 160 duizend passagiers vervoerd van en naar Chicago. De superjumbo die ingezet wordt, kan 489 passagiers vervoeren. In de Boeing 777 die normaal gesproken ingezet wordt, passen maximaal 442 passagiers.

“Chicago heeft ons vanaf 2014 welkom geheten. We zijn vereerd dat we samen met de stad, het vliegveld en de luchtvaartautoriteit de A380 naar deze opwindende en progressieve stad kunnen brengen”, stelt Rob Gurney, Emirates’ senior vice president in Amerika.”De aankomst van de A380 is opwindend voor de stad. De verbeteringen die we hebben doorgevoerd op O’Hare om de A380 te ontvangen maken de luchthaven nog concurrerender en aantrekkelijker voor passagiers en voor bedrijven”, zegt een woordvoerder van het Chicago Department of Aviation.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close