fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

United Airlines koopt rechtszaak af met boete

United Airlines betaalt een boete van 2,25 miljoen dollar aan de Amerikaanse overheid om onder een rechtszaak uit te komen. De maatschappij werd verdacht van corruptie, maar koopt een strafrechtelijke vervolging af.

Het corruptieonderzoek kostte toenmalig CEO Jeff Smisek in 2015 de kop. United Airlines zou een onrendabele lijnvlucht naar Columbia in South Carolina hebben onderhouden, omdat de directeur van de New Yorkse luchthavenautoriteit daar een huis had. In ruil voor die lijnvlucht, werd de luchthaven van Newark opgeknapt. Dit laatste was een wens van United.

Schikking
De openbaar aanklager in New Jersey dreigde United te vervolgen voor corruptie, maar heeft nu een schikking getroffen. De maatschappij betaalt een boete van 2,25 miljoen dollar en moet daarnaast de onrendabele lijnvlucht naar Columbia twee jaar lang blijven uitvoeren. “We blijven integer werken en zorgen ervoor dat we ons werk altijd ethisch uitvoeren”, stelt CEO Oscar Munoz in een verklaring.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button