AirlinesOnderwerpProfessionalVliegvelden

Chicago O’Hare krijgt extra gates om te groeien

De grootste luchthaven van Chicago, Chicago O’Hare, krijgt negen extra gates en onderhandelt over nog meer uitbreidingen.

Volgens de Chicago Tribune worden de gates gebouwd bij terminal 5, dat vooral gebruikt wordt voor internationaal verkeer uit Europa en Japan. O’Hare heeft op dit moment al 189 gates. Voor American Airlines worden er voor 2018 al vijf gates bij gebouwd.

Naast de negen extra gates wil burgemeester Rahm Emanuel ook terminal 2 laten slopen en herbouwen. Een woordvoerder van de luchtvaartautoriteit zegt tegen de krant dat er nog onderhandeld wordt over de financiering van de nieuwe terminal. American Airlines en United Airlines, allebei grote gebruikers van de luchthaven, steunen de uitbreiding.

O’Hare is na Atlanta de drukste luchthaven van de VS, maar valt buiten de top-100 van beste luchthavens. Volgens SkyTrax zijn met name de lange wachttijden een probleem.

“Dit is een belangrijke stap voorwaarts om te zorgen dat O’Hare een economische motor blijft voor de inwoners van chicago en als poort voor internationale reizigers”, stelde burgemeester Emanuel in een verklaring.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close