fbpx
Business JetsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Sukhoi introduceert SJ100 SportJet

Vliegtuigbouwer Sukhoi heeft eerder deze week een sportvariant gelanceerd van de reeds bestaande SuperJet 100. Hiermee probeert het bedrijf in te spelen op de lucratieve en snelgroeiende markt voor het transport van sportteams wereldwijd.

SportJet
Het toestel wordt gebaseerd op de SSJ100-95 en wordt door Sukhoi ingericht met vier compartimenten. Naast een ‘herstelzone’ (inclusief fysiotherapie-apparatuur) wordt het toestel voorzien van een rustzone waarin atleten kunnen ontspannen. Ook kunnen hier biometrische data worden verzameld. Daarnaast zijn er aparte zones voor het team, de coaches en het meereizende personeel.

Verkoopstrategie
Volgens vice president commercie Evgeny Andrachnikov past de nieuwe versie van SSJ100-95 goed in de strategie van Sukhoi. “Er is op dit moment geen vergelijkbaar toestel op de markt, terwijl de vraag enorm is”, aldus Andrachnikov. Volgens hem reizen sportteams nu nog vaak met gecharterde vluchten van A naar B, waarbij het comfort niet optimaal is. Hij verwacht dat de komst van de SportJet hiervoor een uitkomst kan bieden.

Het bedrijf is momenteel in gesprek met de Russische ijshockeycompetitie, welke uit 29 teams bestaat. “Als we het toestel aan deze clubs kunnen verkopen zal dit veel deuren voor ons openen”, vervolgt Andrachnikov. Tijdens de Olympische Spelen zal er ook een testmodel van de cabine worden gepresenteerd in Brazilië.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button