fbpx
Frequente reizigersLayoutOnderwerpen

Burgemeester Londen wil snel uitbreiding Gatwick

Sadiq Kahn, burgemeester van Londen, heeft aan de nieuwe Britse premier May gevraagd om een tweede landingsbaan bij vliegveld Gatwick.

“Gatwick is de voordeur naar Londen voor miljoen bezoekers van onze stad”, schrijft Khan in een verklaring. Hij geeft aan dat premier Theresa May een zeer belangrijke beslissing moet nemen over de keuze voor uitbreiding van Gatwick of Heathrow. “Ik dring er bij haar op aan zo snel mogelijk te beslissen. Een tweede landingsbaan voor Gatwick zal veel economische voordelen brengen.”

Heathrow
Twee dagen nadat May haar positie heeft ingenomen, komt Khan met dit verzoek. De keuze om een derde landingsbaan te bouwen bij Heathrow of een tweede bij Gatwick zou door Patrick McLoughlin, voormalig secretaris van Transport, gemaakt worden. Een week na de stemming over de Brexit stelde hij dit uit tot op zijn vroegst oktober, in de veronderstelling dat de nieuwe regering pas in september plaats zou nemen.

Winkelgebied
Gatwick schetste plannen in de verklaring van Khan om 200 miljoen pond (omgerekend zo’n 240 miljoen euro) extra te besteden om de parkeergelegenheid voor vliegtuigen uit te breiden, de vertreklounges en de aankomsthal te verbeteren en het winkelgebied verder te ontwikkelen.

Vliegveld
De opvolger van McLoughlin, Chris Grayling, heeft niet gezegd of hij kiest voor het project op Heathrow of Gatwick. Politici zijn verdeeld over deze vraag. Boris Johnson, Khan’s voorganger als burgemeester en nieuwe minister van Buitenlandse zaken, is tegenstander van uitbreiding op beide luchthavens. In plaats daarvan wil hij een nieuw vliegveld bouwen in het oosten van Londen, aan de rivier de Thames.

Heathrow verwelkomde in 2015, 75 miljoen passagiers, Gatwick ontving er 40,3 miljoen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button