fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Levering toch niet uitgesteld van LEAP-A320neo – UPDATE

De eerste levering van een A320neo met LEAP motoren is toch niet uitgesteld door de ontwikkelingen in Turkije.

UPDATE 18-7
Airbus zegt dat de eerste A320 LEAP toch dinsdag wordt afgeleverd, maar de mediaceremonie is geannuleerd.

Oorspronkelijke bericht
Pegasus
Het Turkse Pegasus Airlines zou de eerste klant zijn voor het toestel met de alternatieve motoren. De A320neo met P&W motoren vliegt al langer. Door de afgeslagen coup is de levering die voor dinsdag gepland stond, uitgesteld. Dat meldt Airbus in een email aan Reuters. Pegasus en Airbus hebben gezamenlijk besloten de levering uit te stellen. Een nieuwe datum is nog niet geprikt. De volgende toestellen met een LEAP motor zijn ook al klaar of zo goed als klaar en zijn voor het Amerikaanse Frontier en voor prijsvechter AirAsia. Onduidelijk is of één dezer maatschappijen nu de launch customer wordt.

P&W problemen
Na de grote vertraging van de A320neo met P&W motoren zou de CFM-LEAP variant verlichting voor Airbus moeten geven. Er staan circa 25 niet afgeleverde P&W neo’s te wachten tot ze geaccepteerd worden door de klant. Met de LEAP motoren zijn tot nog toe weinig problemen gemeld. Het grootste deel van het geld komt bij Airbus pas binnen na de aflevering.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button