fbpx
IncidentenOpmerkelijk

Piloot steelt paspoort van piloot

Een Indiase piloot heeft aangifte gedaan van identiteitsfraude nadat bleek dat zijn paspoort was gebruikt om een visum voor de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) te krijgen.

De piloot wilde naar Dubai reizen om deel te nemen aan het trainingsprogramma aan de Emirates Aviation College. Toen hij een visum aanvroeg, kreeg hij te horen dat iemand met zijn paspoort al een visum had aangevraagd en ook afgereisd was naar Abu Dahbi.

De piloot vroeg een kopie van het document dat gebruikt werd om de VAE binnen te gaan. Hem werd verteld dat het alleen mogelijk is, als hij naar Dubai komt en zijn paspoort laat zien. “Om het op te lossen, ben ik naar de ambassade van VAE hier in New Dehli gegaan. Daar werd me verteld om contact te zoeken met de immigratiedienst van Abu Dahbi en de Indische ambassade in VAE. Maar ik heb nog niets gehoord,” vertelde de piloot tegen lokale media.

“Ik ben bang dat de persoon mijn paspoort kan misbruiken en dat hij illegale zaken kan ondernemen. Ik wil geen risico lopen en heb daarom aangifte gedaan. De politie stuurde me echter naar het bureau voor paspoorten.”

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button