fbpx
IncidentenNieuws

Piloten MS804 hadden het over ‘brand’

De piloten van Egyptair vlucht MS 804 hebben het vlak voor de crash van het toestel over brand aan boord gehad. Dat blijkt uit opnamen van de Cockpit Voice Recorder (CVR).

Het onderzoeksteam kwam zaterdag met een update. Zowel de CVR als de Flight Data Recorder (FDR) zijn uitgelezen. Op de CVR was te horen dat de piloten het over ‘brand’ hadden. De onderzoekers benadrukken dat het nog te vroeg is om het in context te zetten. Ook kunnen ze nog geen antwoord geven op waar een eventuele brand aan boord zou zijn geweest.

Oorzaak
Eerder meldden de onderzoekers al dat er zeer waarschijnlijk brand aan boord van vlucht MS804 is geweest. Dat bleek na onderzoek van de flight data recorder. “De opgeslagen data toont overeenkomsten met meldingen die rook in het toilet en in de avionica laten zien”, concluderen de onderzoekers.

Het heeft lang geduurd voordat er data van de zwarte dozen gehaald kon worden. Zowel de geheugenkaarten van de cockpit voice recorder als de flight data recorder bleken flinke schade te hebben opgelopen. Experts in Frankrijk hebben de recorders weten te repareren.

Op 19 mei was de Airbus A320 van Egyptair onderweg van Parijs naar Caïro toen het in de Middellandse Zee stortte, net ten zuiden van Griekenland. Alle 66 inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button