fbpx
InnovatieLayoutOnderwerpenProfessional

Boeing bouwt vliegtuigen met Google Glass

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing maakt gebruikt van Google Glass voor het bouwen van vliegtuigen. Medewerkers van de afdeling onderzoek en technologie gebruiken Google Glass om wire harnesses, een samenstelling van kabels of draden, in elkaar te zetten.

Lang proces
“Omdat vliegtuigen enorme hoeveelheden complexe kabels en draden bevatten, moet het met de hand in elkaar worden gezet. Dat is een lang proces op basis van een PDF handleiding op een laptopscherm”, schrijft APX Labs, maker van het smart glass platform Skylight, op haar website.

Fouten gehalveerd
Google Glass vervangt dit computerscherm. De productietijd is met 30% procent afgenomen en de fouten zijn gehalveerd.

Boeing gebruikt augmented reality glazen sinds 1995, maar die waren erg groot en de technologie was nog zeer beperkt. Google Glass is kleiner en krachtiger, maar de basissoftware was niet in staat om live informatie op te halen van Boeing’s databases. APX Labs ontwikkelde voor Boeing een app die wel goed werkt. Medewerkers kunnen nu bijvoorbeeld met de bril QR codes scannen om instructies te laden, spraakcommando’s gebruiken en meekijken met technici die elders aan het werk zijn.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button