fbpx
LiefhebberOnderwerpen

Laatste vlucht Solar Impulse uitgesteld

De laatste vlucht in het rond-de-wereld project van het zonnevliegtuig Solar Impulse is uitgesteld. De piloot voelt zich niet lekker.

De zeventiende en laatste vlucht gaat van Caïro naar het vertrekpunt Abu Dhabi.

Lange vlucht
Het toestel vliegt met een lage snelheid, daardoor gaat de reis 48 tot 72 uur duren. Dat is volgens de organisatie achter Solar Impulse al een zware opgave voor een gezonde piloot. Maar met buikgriep is het bijna niet te doen. Naast de ziekte van de piloot stond er ook een harde wind. Het toestel had net op kunnen stijgen, maar de combinatie maakte dat besloten werd de vlucht uit te stellen.

Nieuwe datum
Er wordt vanuit mission control in Monaco gekeken naar een nieuw moment om op te stijgen. Dat hangt met name van de weather window af. Gedurende de vlucht moeten de omstandigheden goed zijn voor het lichte vliegtuig. Ook moet rekening gehouden worden met de hoeveelheid zonlicht, aangezien het toestel uitsluitend op zonne-energie vliegt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button