LiefhebberOnderwerp

Laatste vlucht Solar Impulse uitgesteld

De laatste vlucht in het rond-de-wereld project van het zonnevliegtuig Solar Impulse is uitgesteld. De piloot voelt zich niet lekker.

De zeventiende en laatste vlucht gaat van Caïro naar het vertrekpunt Abu Dhabi.

Lange vlucht
Het toestel vliegt met een lage snelheid, daardoor gaat de reis 48 tot 72 uur duren. Dat is volgens de organisatie achter Solar Impulse al een zware opgave voor een gezonde piloot. Maar met buikgriep is het bijna niet te doen. Naast de ziekte van de piloot stond er ook een harde wind. Het toestel had net op kunnen stijgen, maar de combinatie maakte dat besloten werd de vlucht uit te stellen.

Nieuwe datum
Er wordt vanuit mission control in Monaco gekeken naar een nieuw moment om op te stijgen. Dat hangt met name van de weather window af. Gedurende de vlucht moeten de omstandigheden goed zijn voor het lichte vliegtuig. Ook moet rekening gehouden worden met de hoeveelheid zonlicht, aangezien het toestel uitsluitend op zonne-energie vliegt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close