fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

Toestel TAP onderschept boven Frankrijk

Een Airbus A320 van het Portugese TAP is zaterdag door de Franse luchtmacht onderschept. De communicatie met het toestel was weggevallen. Daarom meldde de luchtverkeersleiding het aan de luchtmacht die vervolgens de straaljagers inzette. Dat meldt Aviation Herald.

De A320 was onderweg van Lissabon naar Kopenhagen. Twee jachtvliegtuigen vingen het TAP-toestel zo’n 100 kilometer ten westen van Parijs op.

Stuk
De straaljagers probeerden contact te krijgen met vlucht TP-752, wat in eerste instantie niet lukte. Na enkele minuten lukte het toch contact te krijgen. De piloten van de Airbus meldde een kapotte radio te hebben. De TAP vlucht kreeg de juiste radiofrequenties door en kon zo de Franse luchtverkeersleiding oproepen. Het toestel kon zonder problemen door naar Kopenhagen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button