LiefhebberNieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Boeing bouwt nieuwe Air Force One om

De Amerikaanse luchtmacht heeft Boeing het contract gegund voor de ombouw van de nieuwe Amerikaanse regeringstoestellen. Dat heeft het Pentagon bekend gemaakt. De overeenkomst betreft een investering van 115 miljoen euro.

De aanpassingen maken onderdeel uit van het Presidential Aircraft Recapitalization (PAR) programma om “risico’s en life-cycle kosten” te beheren en te verminderen. Vooral de systeemspecificaties, het klimaatsysteem, het interieur en het elektrosysteem zullen worden gemoderniseerd. Ook is er aandacht voor regulier onderhoud. Binnen het PAR programma worden ook drie 747-8 regeringstoestellen ontwikkeld.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd in de staat Washington en in januari 2018 worden afgerond. Details over de vliegtuigen zijn niet bekend gemaakt.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button