FinancieelNieuwsOnderwerpProfessional

Nauwelijks prijsstijging vliegtickets verwacht in 2017

De prijzen voor vliegtickets zullen volgend jaar wereldwijd stabiel blijven of nauwelijks stijgen volgens GBTA en zakenreisagent CWT. In 2017 kunnen de prijzen worden beïnvloed door de prestaties van opkomende markten, de financiële marktturbulentie, geopolitieke risico’s, onzekerheid rondom Brexit, de fluctuerende Amerikaanse rente en de olieprijzen, zo schrijven de organisaties.

Verwachting
Volgens de prognose laten de luchtvaartmaatschappijen hun prijzen ongeveer 2,5% stijgen. Echter worden lagere vluchttarieven verwacht door de lage brandstofprijzen. Mogelijk valt in sommige markten het prijsniveau lager uit dan het niveau van 2015.

Onderzoek
De resultaten zijn beschreven in de 2017 Global Travel Price Outlook, een jaarlijk onderzoek dat door GBTA en CWT wordt uitgevoerd om de verwachte wereldwijde, regionale en landelijke prijzen in kaart te brengen. Het onderzoek is gericht op de zakelijke reisbranche.

Kurt Ekert, President & Chief Executive Officer CWT: “We zien een relatief lage en voorzichtige economische groei. Het is belangrijk dat reizigers en travel managers hun reispatronen en reisuitgaven goed begrijpen en alert zijn op de impact van economische onzekerheid. Een goede planning stelt hen in staat om tijdig te anticiperen en daardoor nadelige financiële risico’s uit te bannen.”

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button