fbpx
Opmerkelijk

Voormalig werknemer Air India hackt website

Anitesh Goswami, voormalig werknemer van Air India, is opgepakt omdat hij de website van de maatschappij heeft gehackt. Dat meldt Aviation India.

Goswami is een IT-expert en heeft voor verschillende vliegtuigmaatschappijen gewerkt. Hij kon goed omgaan met het reserveringssysteem en het intranet van de maatschappij. Nadat hij erachter kwam hoe het ticket- en puntensysteem werkt heeft hij de website van het loyaliteitsprogramma gehackt.

Hij verwierf zichzelf administrator rechten en kreeg zo toegang tot Frequent Flyer accounts waarmee vrijwel niets werd gedaan, zodat hij de identiteiten kon gebruiken. De tickets die hij van de Frequent Flyer punten kocht, verkocht hij door aan reisbureaus in steden als Delhi en Mumbai.

Wat zijn straf zal worden, is nog niet bekend.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button