fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

1.850 nieuwe vliegtuigen nodig in India tot 2035

Tot 2035 heeft India 1.850 nieuwe vliegtuigen nodig met een totaalwaarde van 240 miljard euro. Deze verwachting maakte Boeing bekend. De grootste vraag zal er zijn naar narrow-body toestellen.

Verwachting
Uit de voorspelling blijkt dat er een vraag naar 1.560 narrowbodies wordt verwacht, zoals de Boeing 737NG en de 737MAX. De overige vliegtuigen zijn widebodies en regiojets.

“Door de nieuwe luchtvaartregelgeving zien we grotere mogelijkheden en blijven we vertrouwen in de markt en de luchtvaartmaatschappijen in India”, aldus Dinesh Keskar, vicedirecteur van Boeing Commercial Airplanes Asia Pacific and India sales. Volgens Keskar geven de cijfers aan dat Boeing voldoet aan de vraag en verwachtingen van klanten met de invoering van de nieuwe 737 types.

Wereldwijd
Boeing is wat betreft widebody vliegtuigen Airbus voor met een aandeel van 85 procent in India. Wereldwijd verwacht Boeing een vraag naar 39.620 nieuwe vliegtuigen waarvan India 4,6 procent inneemt. Eerder maakte Boeing al bekent dat het een verdubbeling van de commerciële vloot verwacht binnen 20 jaar.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button