fbpx
LiefhebberNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol AirportVliegvelden

Koning bezoekt Schiphol tijdens 100 jaar-viering

Koning Willem Alexander zal op 19 september een bezoek brengen aan Schiphol in verband met de viering van het honderd jarig jubileum van de luchthaven. Dat meldt de website van Het Koninklijk Huis. Op die dag is het precies honderd jaar geleden dat er drie Nederlandse militaire toestellen landden op wat toen nog ‘Vliegkamp Schiphol’ heette.

De precieze invulling van de verjaardag is nog niet bekendgemaakt.

Activiteiten
Gedurende het jubileumjaar wordt er op meerdere momenten stilgestaan bij de viering. Eerder werd al de Schipholtulp gedoopt en was er een reizende fototentoonstelling. Later dit jaar wordt onder andere een expositie over de geschiedenis van de luchthaven gehouden in het Amsterdam Museum en kunnen geïnteresseerden De Ronde van Schiphol afleggen langs markante locaties op de luchthaven.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button