fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Eerste A320neo-LEAP afgeleverd

Pegasus heeft dinsdag als launch customer de eerste A320neo met CFM LEAP 1-A motoren in ontvangst genomen.

Achterstanden
De aflevering is belangrijk voor Airbus. Een A320neo is leverbaar in twee motorenvarianten. De concurrerende Pratt & Whitney motor werd begin januari al afgeleverd, maar kent veel problemen. Qatar Airways heeft zelfs een aantal toestellen geannuleerd vanwege de problemen. Airbus heeft ruim 25 toestellen ‘in de opslag’ staan, omdat klanten eerst wachten op oplossingen voordat ze tekenen voor ontvangst.

Groei
Het Turkse Pegasus heeft inclusief opties voor honderd A320neo’s getekend. Het is tevens een nieuwe klant voor de vliegtuigbouwer. Pegasus vliegt nu met B737’s. “Deze levering is de start van het vlootvernieuwingsprogramma”, zegt de CEO van Pegasus. “We hebben een ambitieus groeiplan en de A320neo zal de ruggengraat hiervan zijn.”

Geen problemen
In het persbericht blijft Airbus -uiteraard- op de vlakte over de P&W problemen. Maar de CEO van Airbus zegt wel overtuigd te zijn dat “dit toestel aan alle verwachtingen voldoet.” Wegens de couppoging in Turkije ging de eerste overdracht zonder het oorspronkelijk geplande feestje.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button