fbpx
AirlinesLayoutOnderwerpenProfessional

Omzet easyJet omlaag vanwege incidenten

De Britse low-cost-luchtvaartmaatschappij heeft het zwaar gehad afgelopen kwartaal vanwege stakingen, slechte weersomstandigheden en recente aanslagen.

Omzet daalt
In totaal werden er 1221 vluchten geannuleerd. Stakingen van onder andere luchtverkeersleiders, gesloten landingsbanen en aanslagen hebben ertoe geleid dat de omzet met 2,6% procent is gedaald naar 1,2 miljard pond (zo’n 1,4 miljard euro). Daarentegen steeg het aantal passagiers wel met 5,8% procent naar 20,2 miljoen.

“Het economische en operationele klimaat was lastig in het afgelopen kwartaal vanwege diverse factoren zoals stakingen, sluitingen van de landingsbaan op de luchthaven Londen Gatwick en extreme weersomstandigheden. Meer recentelijk hebben wisselkoerseffecten door de uitkomst van het Britse referendum over het EU-lidmaatschap en de gebeurtenissen in Nice en Turkije een effect op het consumentenvertrouwen”, zegt Carolyn McCall, CEO easyJet.

Moeilijke periode
De luchtvaartsector maakt momenteel een van de moeilijkste periodes in jaren door, vooral vanwege de terroristische aanslagen van de afgelopen tijd. Hierdoor is men huiveriger met het boeken van een vliegticket. Daarnaast zorgde de Brexit voor onzekerheid.

“Ondanks dit alles heeft easyJet meer passagiers vervoerd en een hogere bezettingsgraad behaald afgelopen kwartaal, doordat het merk sterk blijft in Europa. EasyJet blijft sterk op kosten letten en verbeteringen nastreven op operationeel vlak en consumentbeleving. We zijn gefocust op de kansen die zich ook in deze uitdagende omgeving voordoen.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button