fbpx
Vliegtuigen

Grootste luchtvaartuig ter wereld binnenkort de lucht in

De Airlander, het grootste luchtvaarttuig van dit moment, maakt naar verwachting op zeer korte termijn zijn eerste officiële testvlucht boven Engeland.

Kort van de grond
Eind vorig jaar meldde Up in the Sky al dat het toestel kort van de grond was geweest in de hangar op Cardington Airfield in Bedfordshire, de grootste hangar van Engeland. Sindsdien is het toestel verder ontwikkeld en zijn de vleugels, cockpit en motoren aan het toestel gemonteerd. De eerste versie van de Airlander zal negentien passagiers en een cargolading van 10 ton kunnen vervoeren.

Amerikaanse leger
Oorspronkelijk zou het luchtvaartuig worden gebruikt door het Amerikaanse leger om vluchten uit te voeren boven Afghanistan, maar dit project werd geannuleerd. Het toestel had toen al een korte testvlucht gemaakt, voordat het werd verkocht aan het Engelse Hybrid Air Vehicles (HAV) voor 293.000 dollar (omgerekend zo’n 265.000 euro), die de Airlander vervolgens een tweede leven hebben ingeblazen.

Toekomst
Volgens Chris Daniels, hoofd communicatie van Hybrid Air Vehicles zijn er plannen om het totale laadvermogen van de Airlander te verhogen naar 50 ton. “Met een luchtvaartuig wat 50 ton kan vervoeren spelen we in op de vraag van cargo-maatschappijen en dit zal dan ook een grote nieuwe markt voor ons openen”, aldus Daniels.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button