fbpx
LayoutNieuwsOnderwerpenProfessional

Taxidienst Tinker toont interesse in VLM

De Nederlandse luchthaventaxidienst Tinker wil het failliete VLM Airlines overnemen. Volgens het bedrijf zijn er gesprekken met de curatoren en de bank over een doorstart van de Belgische luchtvaartmaatschappij, die eind juni de vluchtuitvoering moest staken.

Afgeslankte vorm
In de nieuwe opzet zou plaats zijn voor een derde van de 160 werknemers van VLM, dat haar thuisbasis heeft in Antwerpen. Eerder werd bekendgemaakt dat Freddy Van Gaever, de oorspronkelijke oprichter van VLM, de luchtvaartmaatschappij een doorstart wilde laten maken. Dit is hem uiteindelijk niet gelukt.

Match
Dat de taxidienst nu interesse toont in het overnemen van de luchtvaartmaatschappij ligt niet direct voor de hand, maar volgens oprichter Rob van Strien past VLM goed bij Tinker. “Het sluit perfect aan op ons huidige verkeer tussen luchthavens. Op deze manier kunnen we vervoer nog efficiĂ«nter aanbieden.”

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button