fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Zoeken naar MH370 stopt

Australië, China en Maleisië hebben besloten te stoppen met zoeken naar MH370.

Stop
Al eerder waren de landen begonnen -in vage bewoordingen- de verwachtingen aan het temperen en een stop voorzichtig aan het aankondigen. Nu is het definitief vastgesteld. De laatste 10.000 vierkante kilometer van het high priority zoekgebied wordt nog doorzocht. Er is dan 120.000 km2 gescand. “Als er geen nieuwe aanwijzingen dan wordt het zoeken stilgezet”, aldus de landen in een verklaring. Het is overigens geen definitieve stop, maar een ‘onderbreking’. In diezelfde verklaring staat dat met minder dan 10% nog te doorzoeken de kansen klein worden dat MH370 nog gevonden wordt.

Wrakstukken
De afgelopen maanden zijn meerdere wrakstukken aangespoeld die zo goed als zeker van MH370 zijn. Dat het vliegtuig verongelukt is, kan vastgesteld worden aldus de verklaring. Geen van de wrakstukken heeft een aanwijzing opgeleverd over de precieze locatie. Fugro -met twee schepen aan het zoeken- zei laatst dat er wellicht op de verkeerde plek is gezocht.

Hoop
De ministers zeggen de hoop niet op te geven en de doelstelling te houden MH370 ooit te lokaliseren. Het toestel verdween in maart 2014 met 239 mensen aan boord van de radar.

kaart_MH370_1

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button