fbpx
FinancieelOnderwerpenProfessional

Nieuwe motoren zorgen voor ontslagen bij Lufthansa Technik

Lufthansa Technik maakt bekend zevenhonderd mensen te ontslaan om klaar te zijn voor de toekomst.

Nieuwe motoren
Er blijven 1.300 werknemers bij het bedrijf. De ontslagen vallen bij de motorendivisie. Volgens Lufthansa stappen steeds meer klanten over op nieuwe motoren, waar minder onderhoud aan nodig is. Binnen de gemiddelde levensduur van 20 jaar van een vliegtuig, hebben nieuwe motoren nog maar twee keer een ‘grote beurt’ nodig, terwijl dat eerst drie keer was. Bovendien bieden motorenbouwers ook steeds vaker servicecontracten aan klanten aan, daarme zijn het directe concurrenten geworden van onder andere Lufthansa Technik.

Vakbonden
De komende vijf tot acht jaar gaan de mensen eruit. De reorganisatie is in overleg met de vakbonden. Lufthansa en de bonden zijn overeengekomen dat er 24 uur per dag doorgewerkt wordt in drie shifts. Hierdoor worden de materialen van het bedrijf maximaal benut. In ruil investeert Lufthansa 80 miljoen euro in nieuwe spullen en trainingen. Ook krijgen de werknemers een nieuwe onregelmatigheidstoeslag.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button