Lay-out-indelingLiefhebberNieuws

Rus vliegt in elf dagen de wereld rond met ballon

Een rus heeft in elf dagen de wereld rond gevlogen in een 52 meter hoge luchtballon. Daarmee breekt hij het wereldrecord van een non-stop solo-ballonvlucht rond de wereld.

Geland
De 65-jarige Fedor Konyukhov vertrok op 12 juli vanuit Northam (Australië). Hij landde vandaag zo’n 160 kilometer vanaf de vertrekplaats. Zonder problemen heeft hij 30.000 kilometer afgelegd.

Wereldrecords
Konyukhov is de derde die het is gelukt om rond de wereld te vliegen. In maart 1999 hebben Bertrand Piccard and Brian Jones drie pogingen gedaan. De derde poging was succesvol en zij legden 40.000 kilometer af in twintig dagen, van Zwitserland naar Egypte.

Steve Fossett deed er zes pogingen over en legde 33.000 kilometer af in dertien dagen. Hij startte in Northam en eindigde in Queensland (Australië).

Eigen records
Niet alleen verbreekt hij deze records, hij breekt ook twee van zijn eigen records: de langstdurende solovlucht en de meest verre solovlucht.

Sinds de wereldrecords van de Amerikanen zijn de luchtballonnen technisch zeer verbeterd. Konyukhov’s Roziere ballon werd door Cameron Balloons in Engeland gebouwd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close