fbpx
InnovatieOnderwerpenProfessional

Grootste amfibische vliegtuig ter wereld AG 600 is af

Na 7 jaar plannen is de bouw van ’s werelds grootste amfibische toestel eindelijk klaar. De AG 600, gebouwd door de Chinezen, rolde zaterdag voor het eerst van de productielijn.

Het toestel dat de grootte van een Boeing 737 heeft, zal voornamelijk ingezet worden als blusvliegtuig en voor reddingsacties op het water. Het toestel heeft een bereik van 4.500 kilometer en kan in 20 seconden 12 duizend liter water oppikken.

In 2015 werd begonnen met de bouw van het vliegtuig door Aviation Industry Corporation of China (AVIC). Dat was nadat in 2009 de plannen voor het toestel werden goedgekeurd door de Chinese overheid. Het duurde dus bijna 6 jaar om tot een werkbaar model te komen.

Doorbraak
Het vliegtuig werd zaterdag gepresenteerd in de Zuid-Chinese stad Zhuhai. Algemeen Directeur van AVIC, Geng Rugang, vertelde dat de AG 600 ‘de nieuwste grote doorbraak in de Chinese luchtvaartindustrie.’

China ontwikkelt in een rap tempo nieuwe toestellen. In juni werd al het groot transporttoestel in gebruik genomen. Analisten zien de ontwikkelingen als onderdeel van een uitbreiding van de Chinese defensie. Dit zorgt voor spanningen met onder meer de VS.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=WJEjr8LwTH0″ width=”640″ height=”380″]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=MDjgKUpFCp8″ width=”640″ height=”380″]

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button