fbpx
AirlinesFinancieelProfessional

Experts moeten Air Tanzania uit het slop helpen

De Tanzaniaanse regering gaat een groep van experts aanstellen om het noodlijdende Air Tanzania uit het slop te trekken. Dat heeft de ministers van transport laten weten.

De groep moet onderzoeken wat de beste manier is om het bedrijf te herstructureren en te leiden. Ook kijkt het naar het aantal medewerkers. Nu zijn dat er 166. “We kijken naar een kleine groep van 20 vaste medewerkers en niet naar een hele groep van meer dan 150 man, die één toestel in de lucht moeten brengen,” zei Dr. Leonard Chamuriho. Air Tanzania zet maandelijkse 300 miljoen Shilling of 124.000 euro om, dat vooral opgaat aan het salaris van de 166 medewerkers.

De groep experts bestaat uit medewerkers van het ministerie van Transport, Openbare Werken en Communicatie en medewerkers van ministerie van Justitie. Binnen een maand moeten de eerste bevindingen bekend gemaakt worden.

Rwanda
Het idee om experts in te zetten kwam van de Rwandese president Paul Kagame. Die kwam met tips over hoe je een luchtvaartmaatschappij moet opzetten en runnen. Zelf heeft Kagame ook experts gebruikt om RwandAir op te zetten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button