fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Passagier trekt plafond los

Een passagier die per ongeluk het plafond los trok op een vlucht van Cathay Pacific zorgde woensdag voor drie uur vertraging.

Plafond
Het vliegtuig was op weg van Hong Kong naar Bangkok, toen een mannelijke passagier het bagagevak zocht voor zijn handbagage. In plaats daarvan trok hij een deel van het plafond omlaag. Volgens South China Morning Post werden geen sancties opgelegd aan de passagier.

Stickers
De passagier zat achterin de A350, die pas twee maanden oud is. Achterin ontbreken soms nog bagagevakken. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen wordt met stickers aangegeven dat daar geen bagagevakken zijn, maar dit was niet het geval bij Cathay Pacific.

Drie uur
De engineers konden vlucht CX705 na drie uur weer de lucht in krijgen. De veroorzaker van het incident mocht aan boord blijven. 

Sinds 16 juli heeft Cathay Pacific twee A350 toestellen. Het incident vond plaats in het toestel dat eind mei geleverd is. De maatschappij heeft nog 46 A350 toestellen besteld bij Airbus.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button