fbpx
LayoutOnderwerpenProfessional

VS en Mexico tekenen luchttransportakkoord

De Verenigde Staten en Mexico hebben een overeenkomst gesloten over een nieuw luchttransportakkoord om de economie te stimuleren.

Vier jaar praten
Na vier jaar praten hebben de twee landen eindelijk een akkoord gesloten, zegt het US Transportation Department. Het uiteindelijke akkoord werd vrijdag aangekondigd bij het Witte Huis toen de Mexicaanse president Enrique Peña president Obama bezocht.

Elke stad
Dankzij dit akkoord kunnen luchtvaartmaatschappijen en cargo carriers tussen elke stad in Mexico en elke stad in de Verenigde Staten vliegen. Het akkoord zal op 21 augustus in gaan.

1960
De overeenkomst is een wijziging op het akkoord uit 1960. Daarin waren er veel limieten gesteld voor luchtvaartmaatschappijen. Door deze limieten, die nu niet meer gelden, kunnen luchtvaartmaatschappijen bijvoorbeeld gemakkelijk nieuwe bestemmingen toevoegen.

Hindernissen
Het akkoord verwijdert ook hindernissen tussen de band van Delta Airlines en Aeromexico. Vorig jaar dienden de twee bedrijven een verzoek in om te worden ‘uitgesloten’ van de Amerikaanse mededingingsregels zodat zij samen vluchtschema’s en prijzen van vluchten konden coördineren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button