fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Grote 737 MAX order Malaysia Airlines bevestigd

Malaysia Airlines bestelt 25 B737 MAX 8 vliegtuigen, zo maakten Boeing en Malaysia Airlines vandaag bekend. Er is een optie genomen voor extra 737 MAX 8 en 737 MAX 9 toestellen. Eerder deze week gingen geruchten dat de maatschappij een order zou aankondigen.

Volgens Peter Bellew, CEO van Malaysia Airlines is de deal een “game-changer” voor het bedrijf en zal het zorgen voor veel lagere kosten en een grotere efficiëntie. “Door de grotere reikwijdte van de 737 MAX’s kunnen we passagiers met meer bestemmingen verbinden en met meer comfort” vulde Bellew aan.

De order heeft een marktwaarde van circa 2,5 miljard euro. Er is niet bekend gemaakt wanneer Malaysia Airlines het eerste vliegtuig ontvangt.

737
Malaysia Airlines heeft een lange geschiedenis met de 737. In december 2014 werd de honderdste 737 geleverd aan de airline. Tegenwoordig opereert Malaysia met 56 737-800’s. Dinesh Keskar, vicepresident van Boeing Commercial Airplanes voor de regio Azië zegt vereerd te zijn dat het bedrijf de lange relatie met Boeing doorzet.

Vlootvernieuwing
Malaysia Airlines voert een grootschalige vlootvernieuwing door. Zo worden de A380’s vervangen door A350’s en ziet MAB mogelijkheden het A330 netwerk uit te breiden. Ook wordt er aan het interieur van vliegtuigen gesleuteld vanwege de introductie van premium economy class en een nieuwe business class.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button