OnderwerpProfessionalVliegvelden

London City mag uitbreiden

London City Airport heeft vandaag van de Britse overheid toestemming gekregen om uitbreidingsplannen te realiseren. Hierdoor wordt het mogelijk om tegen 2015 jaarlijks 6,5 miljoen passagiers te verwerken op de luchthaven.

De nieuwe capaciteit moet in 2019 beschikbaar zijn.

Ontwikkelingsprogramma
De luchthaven is van plan binnen het City Airport Development Programme te investeren in de luchthaven door zeven nieuwe vliegtuig standplaatsen, een parallelle taxibaan en een uitbreiding van de passagiersterminal te realiseren. Hiermee is circa 410 miljoen euro gemoeid.

Economie
De uitbreiding zal meer dan 2.000 nieuwe banen in het oosten van Londen opleveren, voorspelt CEO van London City, Declan Collier. Daarnaast wordt volgens Collier per jaar bijna 900 miljoen euro extra gegenereerd voor de Britse economie. Omdat meer dan de helft van de passagiers op de luchthaven zakenreiziger is heeft de groei een extra sterke invloed. Er wordt namelijk voor meer dan 14 miljard euro per jaar verhandeld binnen de Europese markt, benadrukte Collier.

Stiller en meer capaciteit
De uitbreiding maakt het mogelijk dat stillere vliegtuigen gebruik kunnen maken van de luchthaven en tegelijkertijd de capaciteit wordt vergroot. Het aantal vluchten kan binnen het plan worden opgevoerd naar 32.000 per jaar waardoor de Londense capaciteit wordt vergroot voordat er wordt uitgebreid op Gatwick of Heathrow. Langere afstandsvluchten zijn daarnaast een optie.

Record
London City groeit de afgelopen jaren hard. Vorig jaar werd een record behaald van 4,3 miljoen passagiers die via de luchthaven reisden.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geĂ¯nteresseerd in airport operations. Henk hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button