NieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing overweegt na vijftig jaar te stoppen met 747

Na bijna vijftig jaar lijkt er een einde te komen aan de productie van de 747. “Het is goed mogelijk dat we besluiten om de productie van de 747 te beëindigen”, zo schrijft de vliegtuigbouwer in het halfjaarverslag. De afgelopen jaren is de vraag naar het toestel gedaald.

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er slechts drie 747’s besteld. Vorig jaar werden er negen 747’s geleverd in de eerste helft van het jaar. Het is voor Boeing niet langer rendabel om de productie voort te zetten.

In 1969 werd de eerste jumbojet geleverd. Door velen wordt het gezien als het meest iconische passagiersvliegtuig. Tegenwoordig wordt alleen het meest recente type, de 747-8, nog geproduceerd. Airlines als Lufthansa en Korean Air hebben de passagiersversie van de jumbojet in dienst, maar de meeste 747-8’s worden gebruikt voor vrachtvervoer.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in airport operations. Henk hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button