fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

China Southern A380 vanaf volgende maand niet meer op Schiphol – Update

China Southern vervangt per 29 augustus de A380 voor de A330-300 op de route Amsterdam-Beijing, zo blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij. Dit is twee maanden eerder dan gepland. De A380 zou tot 30 oktober worden ingezet op de route.

Vorig jaar werd voor het eerst de A380 in het zomerseizoen ingezet op de route. Een woordvoerster van de maatschappij laat desgevraagd weten dat de A380 uit de dienstregeling wordt gehaald, in verband met de forse daling van het aantal Chinese toeristen dat Europa bezoekt. “In tegenstelling tot vorig jaar.”

Aanslagen
Ze wijst erop dat dit geen verband houdt met Nederland of Amsterdam als bestemming. “Ze mijden Europa als geheel.” Alle maatschappijen die diensten uitvoeren tussen het Verre Oosten en Europa kampen met hetzelfde problemen sinds alle aanslagen in Europa.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button