fbpx
LiefhebberNL Nieuws

Dutch Dakota van Schiphol terug naar Lelystad

Per 1 oktober verruilt de Dutch Dakota Association (DDA) Schiphol voor Lelystad Airport. Het huurcontract van de stichting op Schiphol vervalt. De DDA kwam in 2009 ook al naar Lelystad maar besloot door de geldproblemen bij Aviodrome in 2011 naar Schiphol te gaan.

Eerder dit jaar stopte KLM als sponsor van de stichting waardoor er op de uitgaven gelet moet worden. Op Lelystad Airport zal de DDA een onderkomen vinden bij de Stichting Exploitatie Catalina. Het plan is om samen te werken in onderhoud.

De DDA staat één van de Douglas Dakota toestellen, de PH-DDZ af aan het Aviodrome, die door motorpech niet meer kan vliegen. De PH-PBA krijgt Lelystad als thuisbasis.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button