Opmerkelijk

Australische airlines doneren vliegtuigmaaltijden aan daklozen

Over het algemeen worden overgebleven vliegtuigmaaltijden weggegooid na de vlucht, maar in Australië hebben ze daar iets op gevonden. OzHarvest, een Australische organisatie die voedsel inzamelt, slaat nu overgebleven vliegtuigmaaltijden in, net als het teveel aan koeken, repen, broodjes en fruit. Op Brisbane Airport is OzHarvest begonnen waar nu vierhonderd kilo per dag wordt opgehaald.

Ongeopende maaltijden
Cameron Hickey, afdelingsmanager van OzHarvest legde aan ABC News uit dat er niet alleen ongeopende maaltijden van boord worden gehaald, maar ook eten wordt verzameld dat nooit aan boord is gekomen. “Er zijn veel heerlijke maaltijden in de first class die niet opgegeten zijn” aldus Hickey.

Pakketjes
Ook in Denver is een gelijksoortige donatieactie opgezet. Een algemeen probleem is dat op veel bestemmingen het niet toestaan om voedsel mee te nemen uit het vliegtuig vanwege veiligheidsredenen. OzHarvest werkt direct samen met de luchthaven en gebruikt speciale gesealde pakketjes, waarmee wordt voldaan aan de standaarden.

Het doel is om het voedselafval in 2025 met de helft te verminderen, aldus Ronni Kahn, oprichter van OzHarvest tegen Australische journalisten.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close