fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

KLM en Transavia schrappen structureel Turkije vluchten

Vanaf komend winterseizoen schrapt KLM de avondvlucht naar Istanbul. Ook Transavia heeft vluchten van Turkije verplaatst naar onder andere Spanje.

Van twee naar één
KLM vliegt nu twee keer per dag naar Istanbul. “Vanaf het winterseizoen komt de avondvlucht te vervallen”, zegt een woordvoeder tegen Up in the Sky. De middagvlucht blijft wel gehandhaafd. Dat is vlucht KL 1613/1614, vertrek om 11:35 uur van Schiphol en aankomst om 15:55 uur. De terugvlucht vertrekt om 17:00 uur en komt aan om 19:40 uur. Het winterseizoen gaat 30 oktober in.

De avondvlucht heeft vluchtnummer KL1617/1610 en vertrekt (nu nog) van Schiphol om 20:30 uur. Aankomst is om 00:45 uur. De terugvlucht gaat de volgend ochtend om 06:00 uur met aankomst om 08:30 uur.

Aanzienlijk minder vraag
Zowel Transavia als KLM zeggen tegen Up al langere tijd minder vraag te zien. “Het is een trend die al langer gaande is.” De KLM woordvoerder voegt eraan toe dat sinds de mislukte coup er een verdere daling te zien is. “Er zijn substantieel minder boekingen”, aldus KLM. “Er werd altijd al een mix van B737-800’s en B737-700’s ingezet op de route. De laatste tijd is het aanzienlijk vaker een -700.”

Transavia
“Vluchten van Transavia zijn voor september en oktober veranderd naar bestemmingen in Spanje en Italië”, aldus de Transavia woordvoerder. Vooral de Canarische Eilanden zijn populair en ontvangen meer vluchten dan oorspronkelijk gepland. Transavia zelf vliegt niet heel veel naar Turkije, maar doet dit vooral in opdracht van touroperators. “Het heeft geen grote invloed op de operatie van Trans”, voegt de woordvoerder toe.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button