fbpx
Opmerkelijk

Wereldrecord met vrije val van 7,6 kilometer

De Amerikaanse skydiver Luke Aikins heeft zaterdagnacht een wereldrecord gezet, door van 25.000 voet, ofwel 7,6 kilometer, zonder parachute uit een vliegtuig te springen en in een vangnet terecht te komen. Aikins stapte ongedeerd uit het vangnet.

De sprong was live op tv te zien. De vrije val van Aikins duurde bijna 2 minuten waarna hij in een net van 30 bij 30 meter ‘landde’. Beneden werd hij opgevangen door zijn vrouw en zoontje, zijn crew en een camerateam. “Ik krijg de woorden die ik wil zeggen niet meer uit mijn mond,” was Aikins’ eerste reactie. “Het voelt bijna alsof je zweeft, het is fantastisch!”

Aikins deed zijn wereldpoging boven de woestijn van Simi Valley in Californië. Tv-zender Fox durfde het niet aan de stunt helemaal rechtstreeks uit te zenden, voor het geval dat het mis zou gaan. Daarom zat er een vertraging van 6 seconden op de beelden.

Luke Aikins springt al sinds zijn twaalfde uit vliegtuigen. Inmiddels heeft hij ruim 18.000 sprongen gedaan, allemaal met parachute. Ook zijn vader en opa waren fervente springers. Voor deze sprong moest Aikins wel verplicht een parachute bij zich dragen, maar hij wist dat hij deze niet ging gebruiken.

Allerhoogste
Van te voren was al duidelijk dat ongeacht of de sprong goed zou gaan, Aikins een wereldrecord zou vestigen. Hij heeft niet de allerhoogste sprong ooit op zijn naam staan. Dat record staat nog steeds op naam van Felix Baumgartner, die in 2012 van 39 kilometer hoog sprong. Aikins staat nu in de boeken als de man die de langste vrije val ooit gemaakt heeft.

Bekijk hieronder de beelden van de sprong van Luke.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=g8j0YFzmqWc” width=”640″ height=”380″]

 

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button