fbpx
LayoutLiefhebberOnderwerpenOpmerkelijkRuimtevaart

Groen licht voor Virgin Galactic in ruimtetoerisme

De Federal Aviation Administration (FAA) gaf afgelopen maandag Virgin Galactic een exploitatievergunning voor hun SpaceShipTwo- raket.

Virgin Galactic geeft afgelopen maandag in een persbericht aan een vergunning van de Federal Aviation Administration (FAA) te hebben gekregen om de SpaceShipTwo voor ruimtetoerisme verder te ontwikkelen.

De senior vice president of operations van Virgin Galactic Mike Moses zegt dat het krijgen van deze vergunning een mijlpijl is voor het bedrijf. “ Er moet nog een hoop gebeuren voordat we zover zijn maar we hebben het volste vertrouwen dat ons world-class team het kan”, zegt Moses.

De vergunning draait om het SpaceShipTwo- vliegtuig. In dit toestel kunnen zes passagiers, inclusief twee piloten. Het bereikt een hoogte van 100 km en maakt een vijf minuten durende ruimtereis. Zo’n reis is niet goedkoop, een ticket kost 250.000 dollar (ruim 200.000 euro).

Luchtvaartondernemer Richard Branson is al langer bezig met het oprichten van commerciële ruimtereizen. Na jaren van samenwerking met de FAA heeft hij vanaf deze maand groen licht gekregen en krijgt hij toestemming zijn SpaceShipTwo voor commerciële doeleinden te gebruiken.

 

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button