fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessional

Gezamenlijke Air France bonden eisen vluchten ‘terug’ van KLM

In een open brief aan de de nieuwe Air France-KLM topman Janaillac eisen de gezamenlijke Franse bonden* dat Air France vluchten van KLM krijgt.

Herbalancering
De bonden hebben een aantal eisen voor de toekomst. Bovenaan het lijstje staat “Het herbalanceren van vluchten tussen Air France en KLM op medium en long haul.” Daarnaast willen de bonden ook dat Air France meer vliegtuigen in de vloot krijgt en er meer personeel wordt aangenomen met een hoger loon.

Bestolen
De bonden zeggen in hun brief dat er vluchten van Air France afgepakt zijn om KLM te steunen. Daardoor zijn er “duizenden banen verloren gegaan, tientallen vliegtuigen en ging het ten koste van het marktaandeel.” Volgens de bonden zorgde dat ervoor dat er honderden miljoenen euro’s aan waarde is weggevloeid.

Nieuwe leiding
De bonden vragen zich af of met Janaillac een nieuwe leider is gekomen die een nieuwe ideologie gaat brengen of dat er net als onder De Juniac weer wordt gekeken naar winst op korte termijn. Ook zijn ze kritisch op de Franse politiek. “Te lang is de AF-KLM groep een cashcow voor de politiek geweest”, staat in de brief. Er moet een lange termijn strategie komen.

Kans geven
De bonden willen Janaillac een kans geven. “Er moet een nieuw elan komen met vooruitstrevende ideeën voor een nieuw beleid.”

“Dit moet op wat voor manier dan ook bereikt worden.”

[su_spacer size=”40″]

*De bonden die de brief ondertekend hebben:

 • SNPNC (Cabine)
 • UNSA PNC (cabine)
 • UNAC (Grond)
 • UNPNC (Cabine)
 • CFTC (Cabine en Grond)
 • SNPL-ALPA (Piloten)
 • SPAF (Piloten)
 • Alter (Technici)
 • FO-Air France (Algemeen)
 • CGT (Algemeen)
 • Solidaires Sud Aerien (algemeen)

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button