OnderwerpProfessionalVliegvelden

Nashville International krijgt grote upgrade

De komende vijf jaar wordt er fors geïnvesteerd in Nashville International Airport. De luchthaven groeit uit zijn jas en daarom is gestart met de “BNA Vision”, een grootschalig uitbreidingsplan dat verdere groei mogelijk maakt. Een miljard dollar wordt in de uitbreiding gestoken.

Plannen
De plannen zijn nog niet volledig concreet. Een aantal opvallende onderdelen zijn al wel bepaald. Zo wordt onder andere een nieuwe internationale vertrek- en aankomstterminal gebouwd. Ook krijgt de bagagehal een uitbreiding, wordt er een nieuw hotel gerealiseerd en komen er extra gates aan de uit te breiden concourses B en D. Daarnaast komt er een grote parkeergarage.

De eerste deelprojecten zullen in 2018 worden opgeleverd.

Luchthaven in opkomst
Vorige maand werden de fiscale jaarcijfers bekendgemaakt. Er reisden meer dan twaalf miljoen reizigers via Nashville Airport in de afgelopen twaalf maanden. Dit is een groei van tien procent. Juni was een recordmaand qua reizigersaantallen.

Voor 2035 wordt rekening gehouden met 20 miljoen passagiers, mede veroorzaakt door de groei van de Metropoolregio die van 1,83 miljoen in 2015 naar 2,5 miljoen in 2035 inwoners zal stijgen.

Nashville verwerkt dagelijks 440 vluchten naar vijftig bestemmingen, uitgevoerd door twaalf luchtvaartmaatschappijen. Onder andere United, American Airlines, Delta en Southwest Airlines vliegen op de luchthaven.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in airport operations. Henk hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button