fbpx
Opmerkelijk

Oranje KLM 777 geland in Madurodam

KLM onthulde vandaag ook haar deels oranje gespoten Boeing 777 miniatuur in Madurodam.

Madurodam
In juni dit jaar introduceerde KLM namelijk haar eerste en enige deels oranje gespoten Boeing 777-300 in haar vloot. Op de luchthaven van Madurodam kan een kleine versie daarvan natuurlijk niet ontbreken. De oranje miniatuur is vandaag onthuld door aanstormend hockeytalent Sophie Nieboer en Maurits Crucq, oud Olympisch medaillewinnaar en KLM-piloot. De oranje Boeing 777 in de KLM-vloot staat namelijk voor het oranjegevoel van Nederland, #OranjeBoven. KLM zet het toestel in op haar reguliere vluchten in het netwerk en waar mogelijk voor evenementen waar de promotie van Nederland een rol speelt, zoals tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Olympisch
KLM zet de oranje Boeing daarom in op 23 augustus 2016 tijdens de terugvlucht met Olympische medaillewinnaars van Rio de Janeiro naar Amsterdam met als captain Leo Visser, ook een oud Olympisch medaillewinnaar. Naast Leo Visser, is ook Lisa Westerhof een Olympische heldin en KLM-vlieger. Zij is bij aankomst marshall om de kist binnen te loodsen.

Dreamliner
Op 4 juli 2016 verving KLM haar MD11 miniatuur al door een Boeing 787 Dreamliner miniatuur in Madurodam. Dit omdat KLM in 2014 definitief afscheid heeft genomen van al haar MD11 toestellen in de vloot en de Boeing 787 Dreamliner de opvolger is.

©KLM
©KLM

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button