fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Chinese 737 omgebouwd tot restaurant

Een bijzonder gezicht in de Chinese stad Wuhan. Daar staat een tot restaurant omgebouwde Boeing 737 in één van de drukste winkelstraten van de stad. Lilly Airways, de naam van het restaurant, is gevestigd in de cabine van de oude Boeing.

Zeventig containers
In mei 2015 ontving zakenman Li Liang het vliegtuig van de Indonesische maatschappij Batavia Air, waarna een langdurige procedure van zes maanden door de douane moest worden afgerond om het in China te krijgen. Tegen Chinese media zegt Liang dat het vliegtuig wel acht keer uit elkaar is gehaald om het te vervoeren naar Wuhan, gedurende een reis van vier maanden. Er zijn zeventig zeecontainers gebruikt voor het transport.

De verscheping heeft meer dan 400.000 euro gekost, het vliegtuig werd voor circa vijf miljoen euro overgenomen van Batavia Air.

Simulator
In de cockpit is een vliegsimulator gebouwd waar gasten kunnen ervaren hoe het is om in een passagiersvliegtuig te vliegen. Een diner aan boord van de Boeing kost tussen de 30 en 45 dollar.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button