Frequente reizigerNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Piloot op Schiphol aangehouden met bijna vijf ton in koffer

Op Schiphol is in juni bij onderzoeken naar witwassen een piloot van een Colombiaanse luchtvaartmaatschappij aangehouden die 475.000 euro had verstopt in zijn koffer. Op 3 oktober moet de piloot voor de rechter verschijnen.

In juni werden op de luchthaven door de Douane, KMAR en FIOD binnen een samenwerkingsverband witwasonderzoeken uitgevoerd waarbij in totaal voor anderhalf miljoen euro aan contanten in beslag is genomen.

Op 21 juni werd een 51-jarige vrouw uit Colombia met haar zoon aangehouden. Zij had bijna 100.000 euro aan geldbollen ingeslikt. Haar zoon van 25 jaar had 200.000 euro ingeslikt dat operatief verwijderd moest worden. Beide verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Eerder werden ook twee vrouwen opgepakt die van plan waren naar Ecuador te reizen. Ze hadden bijna 475.000 euro verstopt in vier spuitbussen. Op 23 september moeten zij zich verantwoorden voor de rechtbank op Schiphol.

Ook werden een Nigeriaan en een Rus aangehouden voor het smokkelen van geld.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close