fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegvelden

Franse bedrijven knappen luchthaven Havana op voor toeristeninvasie

Cuba heeft de Franse bedrijven Bouygues en Groupe ADP uitgekozen om Jose Marti International Airport in Havana te moderniseren en uit te breiden. Dit wordt gemeld door Cubaanse media.

De renovatie is nodig om de grote aantallen verwachte toeristen te kunnen ontvangen, mede doordat meerdere Amerikaanse maatschappijen zijn toegelaten tot het land. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal buitenlandse bezoekers al met twaalf procent, waarmee voor Cuba een record werd gevestigd. Maar de infrastructuur is gedateerd en toe aan vernieuwing.

Bouygues is volgens het Cubaanse ministerie van Transport gekozen omdat het al veel andere projecten heeft uitgevoerd in Cuba. Daarnaast heeft Groupe ADP ervaring in het opereren van grote Franse luchthavens.

Cuba wordt steeds meer afhankelijk van het toerisme doordat de export daalt als gevolg van de wereldwijd dalende prijzen van grondstoffen. Ook wordt er minder olie verscheept vanuit Venezuela. De toeristenindustrie was in 2015 de een-na-sterkste inkomstenbron met $2,8 miljoen voor de economie.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button