fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenOpmerkelijkProfessional

Qantas hoeft bestelde A380’s niet

Qantas CEO Alan Joyce heeft vrijdag op de CAPA Aviation conferentie in Brisbane gezegd dat de maatschappij probeert de levering van de laatste A380 orders af te houden. “Onze intentie is dat we deze toestellen niet aannemen”. Joyse benadrukt: “We hebben twaalf toestellen en die twaalf zijn fantastisch.”

Niet meer ruimte
Volgens Joyce biedt het netwerk van Qantas ruimte aan twaalf A380’s. “Een netwerk voor twaalf, dat werkt heel goed. Maar we worstelen met het netwerk voor de volgende acht en daarom willen we ze niet ontvangen.” Joyce bevestigde niet of de levering nu volledig van de baan is. De order van de A380’s is meer dan tien jaar geleden getekend door Qantas. De acht A380’s staan nog in de boeken van Airbus.

De airline richt zich vooral op groei in Azië, waarvoor minder grote toestellen rendabel zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button