Opmerkelijk

Thomson-passagier aangehouden na lezen Syrisch boek aan boord

Een Britse vrouw is eind vorige maand op de luchthaven van Doncaster aangehouden omdat ze aan boord van een Thomson Airways toestel een Syrisch boek las. De politie werd door cabinepersoneel ingelicht dat de vrouw ‘verdacht gedrag’ vertoonde, zo meldt Independent.

De vrouw van 27 jaar kwam terug van haar huwelijksreis in Marmaris. Bij aankomst is ze door agenten aangesproken over haar verdenking van het lezen van het boek Syria Speaks: Art and Culture from the Frontline. De vrouw werd een kwartier lang ondervraagd.

Gediscrimineerd
De vrouw zegt zich gediscrimineerd te voelen. “Ik ben volkomen onschuldig, maar ze behandelden me als een crimineel.” De politie wilde weten wat voor werk ze deed, waarop de vrouw antwoordde dat ze in een organisatie werkt die zich inzet tegen radicalisering van jongeren. “Ik probeer radicalisering tegen te gaan en de stereotypen te verbreken. Ik vraag me af of ik anders behandeld zou zijn als ik geen moslim was.”

Excuses
Voorzitter van de commissie voor Binnenlandse zaken Keith Vaz vindt de reactie van Thomson Airways overdreven en roept de maatschappij op de vrouw excuses aan te bieden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close