fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Chinese Hainan nu grootste aandeelhouder Azul Air

Het Chinese HNA Group heeft een 23,7 procent aandeel genomen in het Braziliaanse Azul Airlines. Het is daarmee de grootste aandeelhouder.

Netwerk
Onderdeel van de deal is dat twee van de door Azul bestelde A350’s naar Hainan gaan. Ook hebben de twee afgesproken 1.700 man vliegend personeel tijdelijk bij Hainan te plaatsen om zo kosten te drukken. De twee maatschappijen zullen vluchten tussen China en Brazilië aan gaan bieden met een tussenstop in Portugal. Er wordt voor Portugal gekozen omdat dat land en Brazilië van oudsher sterke banden hebben. Tevens hebben HNA group en het moederbedrijf van Azul een groot aandeel in TAP Portugal.

Krimp
Het gaat al langer niet goed met de Braziliaanse luchtvaart. Azul heeft de vloot laten krimpen door zeventien vliegtuigen naar TAP Portugal te verplaatsen. Ook Gol krimpt de vloot in, tot 25 B737’s moeten ‘verdwijnen’. De derde grote speler, Latam, heeft onlangs een zeer welkome afspraak met Qatar Airways gemaakt voor een kapitaalinjectie in ruil voor zeggenschap.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button