fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Dochtermaatschappij Malaysia Airlines stelt uitbreiding uit

Firefly Airlines, de dochtermaatschappij van Malaysia Airlines, heeft de levering van twee ATR72-600 toestellen uitgesteld.

Uitstel
De toestellen zouden eind dit jaar worden geleverd aan de maatschappij, maar vanwege tegenvallende resultaten en kostenbesparingen is de maatschappij momenteel in gesprek met vliegtuigbouwer ATR om de levering uit te stellen. Van de in totaal twintig bestelde ATR toestellen, is er momenteel nog maar één geleverd aan de maatschappij.

Besparing
De Maleise regionale luchtvaartmaatschappij is voor 100% een dochteronderneming van het noodleidende Malaysia Airlines. De huidige vloot bestaat uit twintig toestellen, waarmee vijftien bestemmingen worden aangevlogen in Maleisië, Indonesië, Singapore en Thailand.

Volgens Chief Executive Ignatius Ong heeft Firefly last van de tegenvallende vraag naar vliegtickets als gevolg van terughoudende consumentenuitgaven en een lage stand van de Maleise munteenheid.

Flagcarrier
Ook moedermaatschappij Malaysia Airlines verkeert momenteel in zwaar weer. In juni meldde Up In The Sky dat de maatschappij volgens de CEO hard op weg is om weer winstgevend te worden. De huidige reorganisatie zou ‘de laatste kans’ zijn voor de Maleise flatcarrier, aldus de topman. Onlangs bestelde de maatschappij nog 25 B737 MAX 8 toestellen in het kader van investering in een efficiëntere vloot.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button